.:Info
Nick: metalfusion  Info
Age: 33
Location: Helsinki

.:Projects by user

.:Albums

.:
Salkkuorja

Author: metalfusion
Used time: 17-20h (modding only)
Cost: 80-90€
Categories: Full case

Salkkuorja

Eli projektin lähtökohtana on mahduttaa ennemmin rendaus/wareorjana toiminut kakkoskoneeni yläasteen puukäsitöissä  alunperin muihin tarkoituksiin tekemääni puiseen salkkuun. Suurimmat haasteet aiheutuvat salkun mataluudesta, joka on vain noin 7cm, leveys on noin 45 ja korkeus 30,5 cm. Niukka tila pystysuunnassa pakottaa käyttämään purettua virtalähdettä ja agp-riseriä, lisäksi riittävän ilmankierron takaamisessa on omat haasteensa, varsinkin kun tarkoitus olisi saada aikaan vieläpä melko hiljainen kokoonpano.

Koneen tiedot:
Amd Sempron 2600+
MSI kt4-av
512mt+256mt+128mt 266Mhz DDR
Ja pari wanhaa muutaman gigan kiintolevyä windowsille ja softille, pääasiallinen tallennuskapasiteetti on ulkoisella kovalevyllä

30.12.2006
Parina päivänä projektiin paneuduttuani olen saanut komponenttien sijoittelun ja suurimmaksi osaksi kiinnityksen valmiiksi. Koska kannet ovat vain 3mm vaneria ja en halunnut ruuvata osia suoraan sen läpi, kasaan komponentit ensin toiseen 4mm vaneriin jonka myöhemmin kiinnitän itse salkkuun sopivalla liimalla.
alt
Kannessa oleva jälki tuli, kun kiskoin irti superepoksilla lakkapinnan päälle liimaamani puisen ruuvimeisselipidikkeen

Odottelen nyt agp-riserin ja neljän 80mm kotelotuulettimen saapumista, jolloin pääsen suunnittelemaan tuulettimien lopulliset paikat ja sitämyöten tekemään niille reijät kanteen. Ajattelin myös hankkia 3,5" paikkaan menevän tuuletinsäätöyksikön neljällä kanavalla ja sijoittavani sen salkun kahvan yläpuolelle, salpojen väliin.